Google випустила свою першу гру

Компанія Google розробила свою першу гру — Ingress(Проникнення). Проект використовує технології доповненої реальності. Гравці зі своїми Android- смартфонами повинні будуть збирати і використати загадкову енергію на вулицях міст.

вони вже писали про загадковий сайт Niantic Project. Як і передбачалося, цей проект став своєрідним тизером нової гри. По сюжету учені відкрили загадковий тип енергії, що має особу силою. Гравцям пропонується збирати її і приносити до особливих порталів. Усім гравцям припаде розділиться на два клани: «Освічені» і «Бунтівники». Одні намагатимуться підпорядкувати собі загадкову енергію, інші — знищити її.

Роль порталів по можливості гратимуть різні витвори мистецтва у реальному світі: статуї, пам’ятники архітектури, инсталяции, фонтани і так далі. Активні гравці Ingress зможуть добре познайомитися з усіма пам’ятками свого міста. Розробники обіцяють постійно додавати нові незвичайні місії, повідомляє Gizmag.

Google найняла цілу команду сценаристів, які розроблятимуть сюжет гри на декілька місяців вперед. Проект розробила власна студія Google Niantic Labs, відома створенням геолокаційного додатка Field Trip. Глава студії Джон Хенк заявив: їх нова гра призначена для того, щоб люди могли більше рухатися, краще упізнати своє місто і по-новому поглянути на світ, що оточує їх.

Треба відмітити, що гра, очевидно, принесе Google пристойний доход. Компанія використовує дуже незвичайний спосіб заробітку на рекламі. Гравці Ingress зможуть «прокачуватися», купуючи товари певних марок — партнерів Google. На даний момент з компанією вже співпрацюють виробники газованої води, деякі марки одягу і сервіс по прокату автомобілів.

Ingress не обійде увагою і Москву. У ЗМІ вже з’являються повідомлення про те, що Google тестує роботу нового проекту в столиці Росії. На відміну від багатьох інших онлайн-ігор Ingress не буде нескінченною. Гра повинна закінчиться через півтора-два роки після запуску, один з кланів обов’язково переможе.

Зараз Ingress знаходиться на стадії бета-тестирования. Викачати гру з Google Play Market можна вже зараз, проте, щоб почати грати, потрібний спеціальний ключ. Як не дивно, додаток працює тільки на Android- смартфонах, версії для планшетів поки що немає.

Comments are closed.