Mail.Ru Group позбавилася від акцій Groupon і Zynga

Російський інтернет-холдинг Mail.Ru Group продав долі в найбільшому скидочном сервісі Groupon і Zynga, розробнику ігор для соцсетей. За їх пакети акцій компанія виручила близько 125,2 мільйонів доларів. Ці інвестиції були фінансовими, а не стратегічними, тому в плани компанії спочатку входив продаж доль у відповідний момент, пояснили в Mail.Ru Group.

Активами двох американських IT- компаній Mail.Ru Group(яка тоді ще називалася DST) заволоділа навесні 2010 року, заплативши за них 147,7 мільйона доларів. За долю в Groupon інтернет-холдинг віддав 100 млн доларів, а за Zynga — 47,7 млн доларів. Так, продавши обидва пакети за 125,2 млн, компанія отримала збиток від інвестицій.

Як пише «Комерсант», Mail.Ru Group могла позбавитися від активів з двох причин: або в компанії не вірять в подальше зростання котирувань акцій Groupon і Zynga, або зараз їй просто потрібні гроші. На думку керуючого директора групи Метью Хаммонда, частина виручених коштів Mail.Ru Group може направити на збільшення долі в «ВКонтакте».

У жовтні Mail.Ru Group продала частину долі в іншому зарубіжному активі, соціальній мережі Facebook. Як відмічає газета, за 0,59% компанії група отримала 230 млн доларів. У Mail.Ru Group ще залишається 0,52% Facebook, які можуть бути продані не раніше травня 2013 року.

Comments are closed.