У користувачів Android вкрали Різдво

У календарі штатного застосування «Контакти» для смартфонів і планшетів на Android несподівано виявилося тільки 11 місяців в році. Можливості призначити на грудень день народження, ювілей або інша подія з життя своїх знайомих втратили власники пристроїв на Android 4.2(Jelly Bean), самої останньої версії операційної системи.

Згідно з сайтом Android, без Різдва залишені користувачі смартфону Galaxy Nexus, а також планшетів Nexus 7 і 10. У версії ОС 4.1.1 і більше ранніх такої помилки немає. Пропажа грудня може бути пов’язана з інтерфейсом додатка, оскільки з «Контактами» синхронізуються дати, введені через пошту Gmail.

Компанія-розробник «операционки» Google вже обізнана про проблему. Поки вона зайнята її рішенням, володарі гаджетів з Android 4.2 можуть користуватися «Календарем», який визнає існування останнього місяця року.

За допомогою цієї програми можна призначити важливі заходи на грудень, проте переносити їх з «Контактів» доведеться вручну. Інший варіант — дочекатися оновлення, яке повинне вийти вже скоро.

Comments are closed.