Reality Deck : кімната з дозволом в 1,5 мільярда пікселів

Для тих, кого не вражають навіть телевізори надвисокого дозволу 4K, американські учені з Університету в Стоуни Брук створили Reality Deck — телевізійну кімнату з рекордним дозволом в 1,5 мільярда пікселів.

Чотири стіни Reality Deck складаються з 416 високоякісних екранів. Учені стверджують, що їх розробка — це найпотужніша графічна система у світі.

Габарити пристрою 10 на 5,8 на 3 метри. Університет заявив, що Reality Deck — це перша подібна розробка, якій вдалося здолати бар’єр в мільярд пікселів. Дозвіл цієї телевізійної кімнати в п’ять разів вищий, ніж у найближчого суперника, передає Gizmag.

Глава проекту Арье Кауфман, заслужений професор в області інформаційних технологій, заявив: «Якби кожен з 300 мільйонів американців був би сфотографований з супутника, на нашому пристрої вистачило б місця, щоб одночасно вивести на екран зображення кожного з них».

«Reality Deck буде використаний для візуалізації і аналізу великих об’ємів даних. Приміром, передових медичних досліджень, нанотехнологічних розробок, астрономічних проектів, мікротомографії, архітектурного проектування, розвідки, аналітики новин, моделювання клімату, запобігання глобальному потеплінню і так далі», — заявив доктор Кауфман.

Зображення передаються на дисплеї за допомогою суперкомп’ютера, що має 240 ядер. Reality Deck був побудований завдяки гранту на 1,4 мільйона доларів, який виділив ученим Національний науковий фонд США.

Comments are closed.