Продавці відзвітували про низький попит на Windows 8

Великі компанії роздрібної торгівлі поскаржилися на слабкі продажі операційної системи Windows 8, що поступила в продаж 26 жовтня. Так, Мерл Макінтош, віце-президент ритейлерской мережі NewEgg, назвав продажі нового продукту Microsoft «вялоидущими». Конкретні цифри в інтерв’ю The Next Web, правда, він відмовився привести.

За словами Макінтоша, керівництво NewEgg(одного з видатних продавців електроніки в США і Канаді) з річним оборотом більше 2 мільярдів доларів сподівалися, що на «вісімку» виникне вибуховий попит відразу після її виходу. Windows- планшетники, на які нова система вже встановлена, теж продаються не дуже успішно.

Проте, Макиншот розраховує, що нова «операционка» піде на зліт приблизно в другому кварталі 2013 рік. Він додав, що New Egg, на відміну від інших продавців, не має наміру пропонувати Windows 8 зі знижкою в ході майбутнього сезону святкових покупок.

Крім того, багато інших ритейлерів скаржаться, що зазнають труднощі з отриманням комплекту Windows 8 від виробників, які вирішили відкласти випуск новинок до виставки CES на початку наступного року.

Windows 8 вийшла 26 жовтня. За підрахунками Microsoft, за три дні після надходження у продаж «вісімка» розійшлася накладом більше чотирьох мільйонів копій. Російські користувачі можуть купити редакцію «Windows 8 Професійна» за 2190 рублів в магазинах, або замовити електронний ключ в Інтернеті за 1290 рублів. Вони публікують цикл статей про те де купити, як встановити і не загубитися у світі нової Windows.

Comments are closed.