Сонячні окуляри навчилися програвати музику

У цифрове століття навколишні речі стають все більш і більш мультифункціональними: вже не завжди зрозумієш, де електронна книга, а де планшет, де смартфон, а де плеєр. Цей тренд добрався і до сонячних окулярів: вони обзавелися вбудованими навушниками і мікрофоном.

Незвичайний пристрій називається Sanpei Optics. Концепція новинки проста — це звичайнісінькі темні окуляри, у яких, проте, на душках є спеціальні пази для навушників. Виходить дуже зручна конструкція: окуляри можна підключити до смартфону або плеєра і насолоджуватися. Треба відмітити, що кріплення окулярів універсальне. Пристрій можна підлаштувати під обличчя будь-якої людини, за це відповідає спеціальна запатентована технологія.

Журналіст CNET, що тестував новинку, пише: «Кожного разу, коли я надівав ці окуляри і робив декілька дзвінків, використовуючи вбудований мікрофон, все працювало відмінно. Музика звучала чисто і яскраво». Окуляри здатні програвати музику з iPhone 5, Android- смартфонів, «айпадов» і інших популярних гаджетів.

Треба відмітити, що концепція сонячних окулярів, що програють музику, не нова. До Sanpei Optics на ринку з’являвся такий пристрій, як Oakley’s Thump glasses. У нього були вбудовані не лише навушники, але і повноцінний плеєр. Проте зовнішній вигляд цих окулярів був дуже своєрідним, так що вони не завоювали великої популярності. Sanpei же явно націлена на спортсменів. У рекламних матеріалах компанія використовує образи бігунів, велосипедистів і сноубордистів.

«Найбільше в цій моделі мені сподобалося її лаконічність. Sanpei Optics не кричать ‘Я ношу окуляри майбутнього!’вони виглядають класично. Хоча, звичайно, є і недоліки. Я б хотів, щоб творці додали на корпус окулярів регулятор гучності і перемикач треків», — пише редактор CNET.

Зараз Sanpei Optics збирають гроші для запуску за допомогою платформи соціальних інвестицій Indiegogo(своєрідний «бюджетний» аналог Kickstarter). На момент написання статті компанія отримала лише 3506 доларів з 30 000. Для того, щоб зібрати іншу суму, у фірми залишилися ще два тижні.

За пожертвування в 25 доларів Sanpei віддячить високоякісними водонепроникними навушниками. Тим, хто заплатить 90 доларів, подарують самі окуляри, водонепроникні навушники і сумку для перенесення. Очікується, що у вільному продажі вартість Sanpei Optics складе 150 доларів.

Comments are closed.