Карти Nokia не змогли замінити Google Maps на «айфонах»

Компанія Nokia випустила картографічний додаток HERE(«Тут») для iOS- пристроїв. Програму можна безкоштовно викачати в App Store. З її допомогою фінни розраховують притягнути користувачів, які залишилися без вбудованих «Карт» Google в iOS 6. Клієнт вийшов якраз в той час, коли Apple допрацьовує власні карти, а Google ще не закінчила окреме застосування.

Карти для Nokia поставляє NAVTEQ, яка входить до складу фінської компанії з 2008 року на правах окремого підрозділу. У HERE включені детальні карти 200 країн, включаючи Росію. Nokia обіцяє, що користувачі зможуть легко запам’ятовувати відвідані місця, переглядати завантаженість доріг в режимі реального часу, включати покрокову навігацію і зберігати деякі області карти для перегляду в офлайне.

На думку блогу The Verge, усі заявлені функції в HERE є присутніми, але їх реалізація залишає бажати кращого. Приміром, в Лондоні програма показує більше даних про пробки, чим карти Apple, але набагато менше, ніж Google Maps, які підсвічують практично усі дороги в центрі міста.

Окрім цього, HERE погано прокладає маршрути з використанням громадського транспорту, а в Лондоні і Амстердамі вона не враховує трамваї і автобуси. В цілому, вважають журналісти, додаток вийшов злегка застарілим, і навряд чи воно може послужити повноцінною заміною Google Maps.

Невисоку оцінку HERE поставив і BusinessInsider. Видання пише, що у Nokia в цілому вийшов дуже швидкий і точний клієнт, але далеко не найвитонченіший. Відгуки в App Store теж не говорять на користь Nokia. Деякі юзери виявилися невдоволені відсутністю 3D-режима, векторних зображень, покроковій навігації для автомобілів і ділянок карти, оптимізованих для Retina- дисплеїв.

Окрім iOS, карти HERE стануть доступні на Mozilla Firefox OS, що ще не вийшла, а також на Android- пристроях. Випускати окреме застосування для «гулофонов» Nokia не планує. Замість нього компанія готує комплект інструментів(SDK) для розробників, за допомогою яких вони зможуть створити додаток самостійно.

Comments are closed.