Microsoft «подарувала» Windows 8 піратам

Пірати виклали остаточну версію операційної системи Windows 8 у відкритий доступ ще на початку серпня. Вона потрапила в Інтернет вже наступного дня після того, як Microsoft оголосила про вихід стабільного релиза і завершення роботи над «вісімкою». Відтоді пірати сушать голову над тим, як обійти активацію.

Найпростішим рішенням вважався пошук сторонніх серверів Key Management Services(KMS), за допомогою яких можна отримати тимчасовий ключ з обмеженим терміном дії(180 днів). Недолік цього методу в тому, що вимагається проходити процес реактивации кожні півроку.

Проте Microsoft помітно полегшила завдання піратам, дозволивши їм(очевидно, помилково) «легалізувати» операційну систему. Зробити це можна, встановивши з сайту компанії медіапрогравач Windows Media Center(WMC) на піратську копію. Користувачам Pro- версії «вісімки» Microsoft роздає WMC безкоштовно у рамках акції, яка продовжиться до 31 січня 2013 року.

Тепер пірати можуть викачати з торрент-трекеров нелегальну копію Windows 8 Pro, тимчасово активувати її через KMS і отримати ліцензійний ключ від Microsoft, встановивши безкоштовний WMC. Працездатність цього способу підтверджує блог The Verge — журналісти успішно виконали усі необхідні дії на тестовому комп’ютері. Коментарів від Microsoft доки не поступало.

Нагадаємо, що акція Microsoft дозволяє власникам ПК з Windows XP, Vista і 7 оновитися до Windows 8 Pro за пільговою ціною — за 1290 рублів. Ті, хто це зробить, отримає в подарунок WMC, який дозволяє програвати VOB- файли і DVD- диски, а також записувати і відтворювати телепередачі. Володарі інших версій Windows 8, окрім «професійної», зможуть викачати WMC за окрему платню. Нагадаємо, що раніше «медіацентр» входив в комплект Vista і 7 і поширювався безкоштовно.

Comments are closed.