Вийшов «соціальний» Firefox зі вбудованим чатом

Компанія Mozilla випустила стабільну версію Firefox 17. Важливим нововведенням стала підтримка Social API, що дозволяє соціальні мережам і сервісам стати частиною браузеру. Першою програмою, що задіяла цей інструмент, став «Чат Facebook». З її допомогою користувачі можуть не лише спілкуватися один з одним, але і отримувати повідомлення, запити в «друзі» і основні події із стрічки прямо у браузері.

Починаючи з 17-ої версії Firefox, з браузером може інтегруватися практично будь-який соцсервис. «Це відкритий API. Незважаючи на те що Facebook є нашими провідним партнером, скористатися їм може будь-який інший постачальник ‘соціальних’ послуг», — розповів виданню PCMag Тодд Сімпсон, глава по інноваціях Mozilla. Викачати мессенджер соцсети для Firefox можна на сайті Facebook.

Іншою новою функцією в Firefox 17 стала Click — to — Play Plugin. Він робить так, щоб застарілі або уразливі плагіни не змогли включитися самостійно. Дозволити запуск може тільки користувач. Також були поліпшені інструменти для веб-розробників і виправлені декілька помилок.

Firefox 17 доступний для завантаження на сайті Mozilla. C новим релизом компанія відмовилася від підтримки Mac OS 10.5(Leopard), тому власникам старих «маків» залишається або відновити ОС, або вибрати інший браузер.

Comments are closed.