Apple відклала спорудження «космічної» штаб-квартири

Будівництво нової штаб-квартири Apple, що нагадує літаючу тарілку, затримується на невизначений термін. Компанія хотіла приступити до спорудження футуристичного кампусу цього року, але оскільки влада міста Купертино може не встигнути закінчити звіт про його дію на довкілля до червня 2013-го, будівлю навряд чи почнуть зводити раніше 2014 року.

«Будівництво цілком може початися в 2013 році, але тільки якщо все пройде безперешкодно. Все залежить від того, наскільки швидко міська рада схвалить проект, а жителі не стануть подавати позови. Зараз робота ведеться досить повільно», — відмітив Девид Брандт, сити-менеджер Купертино.

Амбітний план по створенню «космічного» кампусу озвучив колишній гендиректор Apple Стів Джобс в червні 2011 року, за чотири місяці до своєї смерті. За задумом засновника компанії, офіс має бути схожий на космічний корабель, що приземлився на Землю, і вміщувати близько 12 тисяч співробітників.

План припускав, що до 80% території складатиметься з облаштованої зони з більш ніж 6 тисячами дерев, а парковка має бути розташована під головною будівлею із скла. Нова чотириповерхова будівля, назване Apple Campus 2, стане доповненням до нинішнього офісу Apple на вулиці Infinite Loop, розрахованому на трьох тисяч чоловік.

Минулого тижня Apple внесла в проект незначні зміни, передає Bloomberg. Приміром, було вирішено перенести конференц-зал на тисячу чоловік чимдалі від однієї з навколишніх доріг, збільшити число парковочних місць і відмовитися від будівництва моста через струмок. Новий план, спрямований на розгляд владі Купертино 14 листопада, планується викласти в Інтернет до Дня дяки.

Comments are closed.