Samsung розробляє восьмиядерний чіп для майбутніх «флагманів»

Samsung на початку наступного року покаже мобільний процесор з вісьмома обчислювальними ядрами. Він буде призначений для смартфонів і планшетів. Як очікується, компанія представить інноваційний чіп на конференції ISSCC(International Solid — State Circuits Conference), яка пройде з 17 по 21 лютого 2013 року в Сан-Франциско.

Чіп буде заснований на концепції ARM big.Little. Ця конфігурація припускає розміщення на одному кристалі слабкого процесора, споживаючого мало енергії, і набагато потужнішого. На першому лежить відповідальність за виконання простих завдань(висновок аудіо, книги, фоновий режим), другою відповідає за ресурсоємні застосування і складні обчислення(ігри, інтернет-серфінг в LTE- мережах і інше).

Схожу конфігурацію, наприклад, застосувала NVIDIA в ARM- процесорі Tegra 3. Окрім чотирьох основних, ця система має п’яте, «допоміжне» ядро. Щоб заощадити енергію, воно працює на нижчій частоті і відповідає за виконання невимогливих до продуктивності процесора завдань.

Як пише EETimes, Samsung розділить нову 28-нанометровую «систему на кристалі» на два кластери по чотири ядра. До складу першого увійдуть малопотужні ARM Cortex A7(з тактовою частотою 1,2 ГГц на ядро), а в другій будуть включені дуже продуктивні Cortex A15(1,8 ГГц і 2 МБ L2- кеша)

На думку AndroidHeadlines, спочатку Samsung випустить легшу версію процесора, розраховану на смартфон Galaxy S IV. Вона теж може отримати два кластери, але по два ядра(2 A7 + 2 A15). Система 4+4, вважає блог, послідує ближче до середини 2013 року в нових планшетах Galaxy Tab і Note.

Comments are closed.