Microsoft готує конкурента Apple TV

Microsoft планує зробити новий хід в «війні за вітальню». За неофіційною інформацією, компанія зайнялася розробкою власної телеприставки, яка безпосередньо конкуруватиме з Apple TV, Roku і Google TV. Про це пише блог The Verge, посилаючись на обізнані джерела.

Нове облаштування Microsoft стане дешевою альтернативою ігрової консолі Xbox. Підключивши його до телевізора, користувачі отримають доступ до усіх основних розважальних сервісів. Скільки коштуватиме телеприставка, не уточнюється.

Для багатьох американців Xbox 360 давно стала облаштуванням «все-в-одном», а не тільки консоллю для відеоігор. Ті, хто підписаний на онлайн-сервіс Xbox LIVE, також можуть дивитися нові кабельні передачі, телешоу, користуватися YouTube і пошуковою системою Bing. За допомогою контроллера Kinect власники Xbox зможуть шукати в Інтернеті фільми, або ігри, просто вимовивши їх назви вголос.

За даними видання, телеприставка працюватиме на різновиді операційної системи Windows 8. Також вона зможе запускати прості і невимогливі «залізу» гри. Очікується, що компанія анонсує спрощений «Xbox» в 2013 році, а випущений він буде перед початком сезону святкових покупок.

Судячи з останніх чуток, наступного року Microsoft покаже цілий розсип «ігрових» новинок. Ними можуть стати 7-дюймовий ігровий планшет з HD- дисплеєм, окуляри доповненої реальності, контроллер Kinect 2.0 і сама Xbox нового покоління. Анонса можна чекати на виставці ігрової індустрії E3 влітку 2013 року.

Comments are closed.