IPhone попередить про ракетний обстріл Ізраїлю

У Ізраїлі випустили програму, яка повідомляє жителів про ракети, випущені з сектора Газа, і дає їм більше часу на те, щоб сховатися у бомбосховище. Додаток ніяк не пов’язаний з урядовою системою ПРО: його придумав 13-річний хлопчик Лирон Бар з міста Беер-Шеви на півдні країни.

Розробником додатка Light Red(«Червоне світло») виступили інші волонтери — Коби Снир і Йосси Ифрах, пише The Telegraph. Кожного разу, коли прозвучить сигнал тривоги, програма відправляє власникам iPhone повідомлення на івриті. Окрім цього, Light Red включає сирену і віброрежим, а також показує кількість секунд, що пройшли з моменту сповіщення. Викачати додаток можна в iTunes.

Як заявила прес-секретар Армії оборони Ізраїлю(ЦАХАЛ) Авиталь Лейбович, у разі обстрілу у ізраїльтян може бути менше 15 секунд на те, щоб знайти укриття. За підрахунком відомства, з початку 2012 року по території країни було випущено 1 495 ракет.

Операцію «Хмарний стовп» в секторі Газа, спрямовану проти лідерів ХАМАСа, ЦАХАЛ веде з 14 листопада. В результаті бомбардувань загинули п’ять чоловік з ізраїльського боку і більше 140 з палестинською.

Comments are closed.