Перемогам в Angry Birds присвятили арт-об’єкт

Серія ігор про «злих пташок» стала настільки популярною, що перетворилася на загальнокультурне явище сучасності. Тепер проект став не лише частиною індустрії відеоігор, але і об’єктом мистецтва. Американський художник Эван Рот створив виставку, присвячену рухам пальців при грі в Angry Birds.

Коли людина грає в Angry Birds, він несвідомо раз по раз виконує одні і ті ж дії: відводить рогатку назад, цілиться і відпускає. Рухи природні і не залучають до себе уваги звичайних людей.

Проте американський художник Эван Рот порахував, що ці незамословаті дії гідні того, щоб знайти відображення в мистецтві. На своїй останній виставці він представив серію з 300 картин, на яких зафіксовані усі варіанти дотику до екрану iPhone під час гри в Angry Birds. На полотнах можна побачити, які рухи художник здійснював, відводячи назад гумку рогатки, в яких місцях він натискав, щоб активувати суперздібності птахів і так далі, повідомляє TechCrunch.

Виставка Angry Birds — це лише частина великої серії під назвою Multi Touch Paintings, яка цілком складається з малюнків, створених за допомогою тачскринов. На своєму сайті Рот пояснює, що спонукало його створити такий спірний в художньому плані проект:

«Ця серія є роздумом про зв’язок комп’ютерних ігор і людської особистості. Також вона створює своєрідний архів цього часу в історії, розповідає, якими були люди, коли тільки-тільки почали маніпулювати пікселями безпосередньо за допомогою пальців. До того ж, мій проект дозволяє глядачеві зрозуміти, які жести диктують йому різні форми смартфонного інтерфейсу».

Дивлячись на стіни, на яких красуються 300 малюнків, починаєш розуміти, як же багато часу і дій вимагає щось настільки просте, як Angry Birds. Подивіться прикріплене до замітки відео і, можливо, граючи наступного разу у свою кохану Angry Birds Star Wars, ви почуствуете себе зовсім по-іншому.

Comments are closed.