Смартфон для аудиофилов обіцяє неймовірне звучання

Китайська BBK створила відносно недорогий смартфон Vivo X1, працюючий на Android 4.1. Як заявляє компанія, основна фішка телефону — прекрасне звучання, яке задовольнить більшість любителів музики.

Смартфони марки BBK ніколи не користувалися великою популярністю за межами Китаю. Швидше за все, багато читачів цієї замітки уперше чують про цю фірму. Проте іноді і відносно маловідомим китайським брендам вдається відрізнитися, створивши дуже цікавий пристрій.

У смартфон вбудований цифровий перетворювач Cirrus Logic CS4398 і перетворювач частоти дискретизації CS8422 — дуже серйозне поєднання, яке про багато що може сказати любителям дійсно якісного звуку.

Не поскупилася BBK і на «рідні» навушники. В якості стандартного рішення була вибрана модель Beyerdynamic MMX 71 iE(20-22 кГц, 140 дБ). За бажанням при купівлі можна безкоштовно замінити ці навушники на Sennheiser CX215, або на AKG K420(послуга надається тільки в офіційних магазинах BBK). Смартфон разом з навушниками коштує близько 400 доларів, передає Engadget.

За винятком музичної складової, характеристики смартфону стандартні, але цілком достатні для більшості операцій : двоядерний процесор Cortex — A9 на 1,2 гігагерців, гігабайт «оперативки», 16 гігабайт пам’яті. Пристрій має 4,7-дюймовий дисплей з дозволом 960 на 540 пікселів, 8-мегапиксельной камерою і 1,3-мегапиксельним фронтальним «очком».

Приємно вражає батарея на 2 000 мАч. Вона незнімна, але її місткість викликає повагу, враховуючи, що її «втиснули» в корпус завтовшки 6,55 міліметра. З недоліків можна відмітити відсутність входу для microSD. Щоб компенсувати це, BBK пропонує 15 безкоштовних гігабайт в «хмарному» сервісі від пошукової системи Baidu.

Vivo X1 ще не поступила в продаж, проте виробник вже дратує користувачів характеристиками наступної моделі : обіцяють 13-мегапиксельную камеру, ще більше містку батарею і HD- дисплей.

Дивлячись на нову модель, можна припустити, що творці смартфону черпали натхнення у iPod touch. Гаджет може стати подарунком долі для тих, кому завжди бракувало телефонного модуля в «айподі». До того ж, BBK пропонує Vivo X1 по цілком помірній для облаштування такого класу ціні.

Comments are closed.