У Microsoft працюють над пристроєм, який замінить смартфони

Microsoft подала в патентне відомство США(USPTO) заявку на реєстрацію окулярів доповненої реальності, у яких замість звичайних лінз встановлені прозорі дисплеї. Аксесуар, як і багато інших проектів такого роду, зможе показувати додаткові відомості поверх реальних об’єктів.

Першою про плани випустити «розумні» окуляри — Project Glass — заявила Google. Глава компанії Сергій Брин, виступаючи на конференції I/O, в липні показав їх прототип у дії. Аксесуар доки можуть купити тільки розробники(за 1 500 доларів), у відкритий продаж він поступить в 2013 році. До киберочкам також виявляють цікавість Sony, Oakley і Olympus.

Про те, що Microsoft планує схрестити окуляри із смартфоном, стало відомо в червні. З документу компанії, датованого 2010 роком, витікало, що «Kinect Glasses» зможуть надавати геймерам «інформацію про людей, місця і об’єкти в режимі реального часу».

Компанія подала заявку в травні 2011 року, тому неясно, чи йде зараз мова про старий або новий проект. Судячи з опису патенту, окуляри Microsoft, на відміну від Google Glass, не призначені для повсякденної шкарпетки. Вони сконструйовані так, щоб ними було зручно користуватися в нерухомим стані: приміром, під час концерту або футбольного матчу.

Крім того, якщо проект Google запропонує тільки крихітний дисплей, розташований в декількох сантиметрах від ока, то «розумні» окуляри Microsoft зможуть проектувати інформацію прямо на лінзи, пише Unwired View.

Comments are closed.