Apple порадили купити Twitter

Екс-співробітник Apple Патрік Гібсон назвав онлайн-служби головною проблемою свого колишнього працедавця. «Майже все, що робить Apple в області Інтернету, — неподобство. За винятком її чудової команди по розробці браузеру», — пише він.

Свою точку зору Гібсон аргументує тим, що Apple досі не може оновлювати свій інтернет-магазин, не перевівши його спочатку в офлайновий режим, застосуванням в iTunes і App Store застарілого фреймворка WebObjects, який був написаний майже 20 років тому, «померлою» соцсетью Ping, а також тим, що популярна гра в Game Center може «покласти» увесь сервіс.

Між тим Google, головний конкурент Apple, неухильно покращує свою операційну систему. Останні версії платформи Android стали ще ближче до iOS: був поліпшений дизайн, доданий особистий помічник Google Now, доданий розрахований на багато користувачів режим, підтримка безпровідних дисплеїв і інше. «Android як і раніше виглядає негарно, але набагато менш потворно, чим кілька років тому», — вважає Гібсон.

На його думку, Apple зможе вирішити ці проблеми, купивши Twitter. Оскільки власна соцсеть компанії Ping провалилася, Apple все-таки зможе додати до своїх сервісів соціальні елементи і вже встановлені зв’язки між користувачами, а заразом дістане команду талановитих веб-розробників для ведення інших проектів.

На додаток до Apple перейдуть сучасні технології Twitter, деякі з яких були створені нею самостійно(приміром, компанія знає, як обробляти і публікувати 330 тисяч твитов в хвилину). Крім того, відмічає Гібсон, Twitter дотримується тих же принципів, що і Apple — зручності використання і простого дизайну.

З чуток, на переговорах про інтеграцію сервісів в 2011 році Apple зробила Twitter пропозицію про поглинання, проте воно було відхилене. Не виключено, що Twitter просто сам не хоче залежати від Apple, отримуючи від неї фінансування. Раніше глава Twitter Дік Костоло заявляв, що його компанія має «цілі вантажівки грошей у банку», і з цієї причини відхиляв аналогічні пропозиції від Microsoft і Google.

Незважаючи на це, шанси на подальшу співпрацю між Apple і Twitter великі. «Ці хлопці просто відмінні партнери. Ми думаємо про Apple як про компанію, на яку нам слід дорівнювати», — підкреслював Костоло в одному з інтерв’ю.

Comments are closed.