Планшет Microsoft Surface : що усередині?

Ентузіасти з сайту iFixit, електроники, що оцінюють ремонтопридатність, розібрали чергову новинку. Цього разу в руки до «зломщиків» потрапив планшетник Surface, що вийшов 26 жовтня. Як виявилося, «пігулку» Microsoft ненабагато легше полагодити, чим iPad.

Surface укомплектований 10,6-дюймовим дисплеєм(1366х768), ARM- процесором Nvidia Tegra, двома гігабайтами оперативної пам’яті, накопичувачем місткістю від 32 до 64 ГБ, а також модулями Wi — Fi і Bluetooth 4.0. Розкривши і вивчивши начинку планшета, умільці виставили апарату оцінку 4 з 10 балів, де десять — найлегший пристрій для лагодження. Для порівняння, iPad третього покоління отримав 2 бали, Google Nexus 7 — 2, а Amazon Kindle Fire — 8.

У iFixit відмітили, що задню панель Surface зняти досить складно, а ЖК-дисплей і скляна панель міцно скріплені один з одним. Крім того, щоб отримати доступ до екрану, доведеться демонтувати багато інших компонент. Це набагато збільшить вартість ремонту, якщо виникне необхідність поміняти екран.

З іншого боку, деякі компоненти в Surface є модульними, тому у разі поломки їх можна буде легко замінити. До їх числа відносяться вихід на навушників, кнопки регулювання гучності і динамік. Акумулятор тримається на клею, і зняти його нескладно.

Як з’ясувалося, основними постачальниками частин для планшетника Microsoft стали NVIDIA(процесор), Samsung(флеш-память і дисплей), Micron(пам’ять типу DRAM) і Texas Instruments(мікросхеми управління живленням). Також усередині Surface знаходиться акумулятор складання Samsung місткістю 31,5 ват-година. Він потужніший, ніж батарея iPad 2(25 ват-година), але слабкіше третього «айпеда»(42,5 ват-година).

Comments are closed.