Samsung випустить гнучкий смартфон вже через декілька місяців

Якщо вірити чуткам, Samsung має намір випустити на ринок гнучкий смартфон вже на початку 2013 року. Дисплеї таких телефонів будуть виконані з пластика, а не із скла. Пристрій можна буде носити, згорнувши в трубочку. До того ж, такі телефони майже неможливо розбити.

Як повідомляє The Wall Street Journal, посилаючись на власні джерела, компанія вже показала нові дисплеї деяким клієнтам. За словами видання, нова технологія знаходиться «в останній стадії розробки». Пластичність пристрою досягнута за рахунок того, що замість скла в екрані використані гнучкі полімери. Нові дисплеї можна згинати і м’яти, вони практично не страждають від падінь і ударів.

Створення екрану, що гнеться, стало можливе завдяки органічним светоизлучающим діодам. Виявилось, що їх можна вбудовувати в структуру пластичних матеріалів, наприклад, пластика або фольги.

Близько року пройшло відколи Samsung продемонструвала концепт телефону Galaxy Skin зі вбудованим гнучким OLED- екраном з дозволом 800 на 480 пікселів. У продаж пристрій так досі і не поступив, так що, очевидно, на шляху до створення гнучких дисплеїв і пристроїв з ними лежить немало підводних каменів.

Компанія також працює над технологією, яку потенційно можна буде використати для створення цифрових плакатів і одягу зі вбудованим дисплеєм, стверджує The Telegraph. Зараз Samsung щосили намагається створити собі імідж виняткової компанії, легенди поза конкуренцією. Випуск дисплеїв, що гнуться, може їй в цьому допомогти.

Comments are closed.