Archos випускає велетенський «сімейний» планшетник

Через три місяці після того, як в ЗМІ з’явилися перші згадки про нього, планшет Arnova FamilyPad був офіційно анонсований французькою Archos. Основна «фішка» FamilyPad — велетенський екран розміром в 13,3 дюйма.

Такий пристрій не занадто-то зручно тримати в руках, тому до нього додається спеціальна підставка. Незважаючи на розміри, дозвіл екрану залишає бажати кращого: 1280 на 800 пікселів, чого для такого «гіганта» явно замало. Хоча цільова аудиторія цього пристрою навряд чи сприйме відносно низький дозвіл як критичний недолік, вважає Unwired View.

Передусім планшет призначений для перегляду відео. Завдяки розміру екрану, кіно на цій «пігулці» зручно дивитися не одному, а разом з сім’єю. Начинка пристрою далеко не сама просунута, але в цілому задовільна: одноядерний процесор на гігагерці, гігабайт «оперативки», 8 гігабайт вбудованої пам’яті(з можливістю розширення через microSD), дві однакові камери на два мегапікселі(фронтальна і тилова) і підтримку Wi — Fi.

Працює уся ця конструкція на Android 4.0. Розміри «пігулки» — 262 на 171 на 12,5 міліметрів. Вага — 1,3 кілограма. Розробники стверджують, що батарея пристрою зможе забезпечити 10 годин безперервного відтворення відео, проте її місткість поки що не повідомляється.

Продажі FamilyPad в Європі почнуться вже в грудні за ціною в 275 євро(близько 11 тисяч рублів). Чи з’явиться пристрій на ринках США або Росії — доки не відомо.

Зрозуміло, багато людей відмовляться від купівлі FamilyPad, тому що визнають цей планшет надмірно громіздким. Проте, він прекрасно вписується в сучасний тренд. Впродовж багатьох років смартфони ставали усе менше і менше в розмірах, а тепер навпаки — ростуть. Це доводить успіх Galaxy Note, переконливі габарити Galaxy S III і що навіть витягується в довжину iPhone 5.

Ринок «пігулок» близький до насичення, так що виробники намагаються задовольнити інтереси усе більш нішевих аудиторій. Це доводить появу на світ планшета для куховарок QOOQ, трансформера з планшета в ноутбук HP Envy x2, ігрової «пігулки» Razor зі вбудованими джойстиками і планшета, що перетворюється на смартфон, PadPhone.

Comments are closed.