Техаську школярку покарали за відмову від «мітки диявола»

Школярку з Техасу усунули від зайняття за відмову носити спеціальну ідентифікаційну карту з радіочіпом, що визначає місцезнаходження. На думку дівчини, цей пристрій ранить її релігійні почуття, оскільки є «міткою диявола» і порушує право на недоторканість особистого життя.

Дівчинка на ім’я Андреа Хермандес, що навчається в одній з шкіл міста Сан-Антонио, була глибоко обурена рішенням адміністрації зобов’язати учнів носити ідентифікаційні карти зі вбудованим RFID- датчиком(технологією радіочастотної ідентифікації). Андреа спробувала битися за свою свободу, поширюючи в школі листівки, що закликають відмовитися від носіння датчиків, але добилася лише того, що її усунули від зайняття, передає TechCrunch.

Адміністрація школи і багато батьків задоволені новою технологією. Тепер завжди можна простежити, відвідала дитина школу або ні. Особливо дійшлі мами і папи можуть навіть включити СМС-повідомлення про кожен вхід і вихід дитини з дверей школи.

За словами шкільної адміністрації, нововведення істотно покращує відвідуваність і успішність. Крім того, в школі розмістили 200 камер відеоспостереження, так що «Великий Брат» проконтролює поведінку учнів усередині шкільних стін, навіть якщо поблизу немає учителів.

Спочатку використання ідентифікаційних карт не було примусовим, проте шкільна адміністрація спробувала зробити все, щоб учні без радіочіпів відчули себе некомфортно: голосувати на шкільних виборах дозволили тільки за допомогою цих карт, потім ввели вхід за картками в шкільну бібліотеку. Протестуюча проти нових шкільних правил Андреа Хермандес стала міською знаменитістю.

У інтерв’ю InfoWars батьки Андреа заявили: «Наша дочка відмовляється носити цю мітку, тому що вона символізує Сатану, знак Звіра. Про це Господь попереджав нас у своїх одкровеннях».

Треба відмітити, що, незважаючи на широкий резонанс, систему карток в школі навряд чи відмінять. Департамент освіти вклав в проект більше півмільйона доларів і не збирається згортати його із-за ображених релігійних почуттів однієї з школярок.

Як і слід було чекати, справа вже встигла дійти до суду. Присяжні встали на сторону дівчинки і зняли заборону на відвідування школи без ідентифікаційної карти.

Comments are closed.