Бонсай з сонячних батарей зарядить мобільники і планшети

На платформі соціальних інвестицій Kickstarter шукає засобу для запуску незвичайний проект Electree++. Він є невеликим штучним деревом у японському стилі бонсай, замість листя в якому стоять сонячні батареї. Пристрій здатний з легкістю заряджати будь-які портативні гаджети.

Electrer+ почав своє життя в 2008 році як концепт французького дизайнера Вівьена Мюллера. Він спробував втілити свою задумку в життя і почав збирати попередні замовлення на пристрій пр ціні в 370 доларів. Щоб отримати досить коштів для початку виробництва, він сподівався на чотириста передзамовлень, проте йому вдалося отримати тільки двісті, так що проект довелося відкласти в довгий ящик.

Проте Мюллер не зневірився і продовжив працювати над своїм винаходом. Він поліпшив дизайн пристрою і підвищив його енергоефективність. Додавши в назву штучного дерева ще один знак «+», він знову намагається вивести свою задумку на ринок. Оновлене Electree++ має вбудовану батарею на 14 000 мАч(цього вистачає, щоб дев’ять разів зарядити iPhone 5) і 27 сонячних батарей на кінчиках гілок. Щоб повністю зарядитися, незвичайному бонсаю необхідно знаходитися на світлу впродовж 36 годин.

Electree++ володіє двома USB- портами — один для зарядки смартфонів, інший для планшетів. Пристрій підтримує і технологію безпровідної зарядки, так що оснащені цією функцією смартфони(наприклад, Nokia Lumia 920) до бонсаю навіть не доведеться підключати, досить просто покласти на дерев’яну панель підстави.

Оформити передзамовлення на Kickstarter можна всього за 199 доларів. Творці пристрою сподіваються на щонайменше 1000 передзамовлень, які повинні принести 200 000 доларів. Поки що свої передзамовлення зробили тільки 38 чоловік, проте кампанія на Kickstarter продовжиться ще 38 днів, так що у проекту є усі шанси втілитися в життя.

Comments are closed.