Google анонсувала нову версію Android

Google представила нову версію операційної системи Android для мобільних пристроїв. Вона буде предустановлена на трьох анонсованих напередодні новинках — планшетниках Nexus 10 і Nexus 7, а також смартфоні LG Nexus 4. Як і попередня версія, Android 4.2 поширюється під кодовим ім’ям Jelly Bean(«Жувальна цукерка»), говориться у блозі компанії.

Частиною Android 4.2 стала клавіатура-аналог Swype, що дозволяє вводити текст не відриваючи палець від дисплея. Планшетники, що використовують версію 4.2, отримали підтримку розрахованого на багато користувачів режиму. Іншими словами, якщо апаратом користуються декілька чоловік в сім’ї, то настроїти його «під себе»(зі своїм робочим столом, набором виджетов, фоном, додатками і тому подібне) може кожен з них. Перемикання між профілями походить з екрану блокування.

У нову версію «операционки» також була вбудована нова функція камери PhotoSphere, яка дозволяє створювати панорамні фотографії у формі сфери. При цьому «склеювати» знімки можна не лише по горизонталі, але і по вертикалі.

Був оновлений і персональний помічник Google Now, який дає поради і рекомендації, грунтуючись на місці розташування, історії пошукових запитів, записів в календарі і інших даних. Окрім прогнозу погоди і пробок, сервіс тепер показує інформацію про авіарейси, покупки, нагадує про заброньований столик в ресторані і номері в готелі.

Нарешті, у версії 4.2 з’явилася підтримка безпровідних дисплеїв. Тепер власники Android- смартфонів зможуть передавати ролики YouTube, фільми, а також інший відео — і аудіоконтент «по повітрю» безпосередньо на HDTV- телевізори з підтримкою технології Wi — Fi Miracast.

Comments are closed.