Microsoft представила Windows Phone 8

Microsoft на прес-конференції в Сан-Франциско анонсувала нову версію своєї мобільної платформи, Windows Phone 8(WP8). Про особливості мобільної платформи розповів генеральний директор компанії Стів Балмер.

З технічного боку WP8 багато що запозичила у Windows 8 для ПК. При розробці мобільної «операционки» Microsoft відмовилася від архітектури Windows CE, побудувавши нову версію на ядрі NT. На нім же заснована і «вісімка» для настільних комп’ютерів. Більше того, WP8- смартфони використовують ту ж файлову систему, технології роботи з медіа, драйвери пристроїв і, частково, систему безпеки, що і Windows 8.

Також в мобільній «вісімці» є підтримка багатоядерних процесорів, трьох різних дозволів екрану(800×480, 1280×720 і 1280×768), карт пам’яті microSD і NFC- чіпів. У зв’язку з безліччю змін, зроблених «під капотом», смартфони з попередньою версією ОС — Windows Phone 7 — оновитися до WP8 не зможуть.

Новий призначений для користувача інтерфейс в WP8 тепер називається не Metro UI, а «Живі плитки»(Live Tiles). Як і в Windows 8, в смартфонах «плитки» виконують роль ярликів для запуску програм. Вони також можуть виступати в якості виджетов і показувати кількість СМС або пропущених дзвінків.

Для дітей в WP8 передбачений «Дитячий куточок»(Kind’s Corner). Ця функція дозволяє заблокувати деякі можливості смартфони і включити на нім безпечний інтерфейс з іграми і іншими «дитячими» програмами. Ще одна нова функція — Data Sense — дозволяє стежити за витратою трафіку.

Також мобільна «вісімка» тісно інтегрована з сервісом SkyDrive, який зберігає документи, фотографії, музику і інший контент на серверах Microsoft.

Поки що для мобільної платформи Microsoft було створено близько 120 тисяч додатків. При цьому онлайн-магазин щодня поповнюється декількома сотнями нових програм. Проте, за цим показником він сильно відстає від Apple(975 тисяч додатків) і Google(675 тисяч).

Першими смартфонами, використовуючими WP8, стануть Lumia 822 виробництва Nokia і Windows Phone 8X від HTC. У європейські магазини новинки поступлять 3 листопада, а в США і інших країнах вони з’являться впродовж місяця.

Comments are closed.