Microsoft розтягнув Windows 8

У Сан-Франциско Microsoft офіційно показала нову мобільну операційну систему Windows Phone 8.

«Якщо ви один з сотень мільйонів людей, які використовуватимуть Windows 8 наступного року, то немає кращого телефону для вас, чим Windows Phone 8», — прорекламував продукцію компанії Стів Балмер.

З дійсно нових функцій варто відмітити Kid’s Corner — батьківський контроль, персоналізацію екрану блокування і можливість контролю над використанням інтернет-даних.

В якості слабенького вау-фактора(слабенького тому, що до Росії це, звичайно, відношення не має) можна рахувати те, що усі покупці WPh8- смартфонів отримають безкоштовний доступ до інтернет-радіо Pandora строком на один рік. Без реклами! Усе інше вже знайомо журналістам і оглядачам, бо це вже третя презентація мобільної операционки Windows Phone 8 — її вже показували на презентації Nokia, НТС і незабаром ще раз покаже Huawei.

Дивно, що мобільну операционку так розтягнуто і довго презентують. І ще страннее, що в спеціальному знятому презентаційному кліпі віце-президент Microsoft Джо Бельфиоре порівнює Windows Phone 8 з іншими системами саме на прикладі HTC. А розумні телефони Nokia, які по ідеї вважаються якщо не флагманом, то найближчим партнером Microsoft, залишаються як би осторонь.

І ще цікаво, що розуміючи недостатню наповненість маркетплейса застосуваннями, компанія Microsoft пообіцяла в точності привнести туди 46 найпопулярніших мобільних застосувань з 50, яких саме, втім, не уточнили.

У аналітичній компанії CCS Insight відмічають, що багато експертів недооцінюють значущість виходу Windows Phone 8. Сьогодні ринок смартфонів — це один з самих швидкорослих ринків у світовій економіці. Цього року по всьому світу може бути продані до 800 мільйонів смартфонів, а через три роки, на думку аналітиків, цей показник може дійти до мільярда в рік. При цьому експерти визнають, що Microsoft дійсно запізнилася на смартфонний ринок, і, якби вона випустила ОС класу Windows Phone 8 роки два назад, зараз розклад сил на мобільному ринку міг би бути зовсім іншим.

* * *

Із-за відповідного до Нью-Йорка урагану «Сенди» компанії Google довелося відмінити офіційну презентацію, на якій інтернет-гігант повинен був показувати свої нові пристрої. Тому корпорація просто опублікувала прес-реліз в офіційному блозі компанії.

Два нові облаштування сімейства Nexus. Обидві презентовані новинки — смартфон і планшет — працюють на базі нової операційної системи Android 4.2. Саме її-то і чекали найбільше користувачі. Проте замість обіцяної версії 4.2 Key Lime Pie на новинках красується трохи оновлена версія Android 4.2 Jelly Bean.

У ній було приділено увазі камері, клавіатурі, з’явилися інші нові функції, типу технології Photo Sphere, які дозволяє знімати панорами без використання сторонніх застосувань, оновлена екранна клавіатура підтримує Gesture Typing — аналог Swype.

Також поліпшили нововведення, доступні ще з версії 4.1. Це можливість використання пристрою декількома користувачами з персоналізацією налаштувань і функцію Google Now, яка заздалегідь повідомляє користувачеві корисну інформацію залежно від розкладу його дня і його маршрутів. Це, власне, все, що стосується софтвера, усі інші нововведення носять виключно «залізний» характер.

Навколо нового гуглофона ніякого секрету давно немає: по вже відпрацьованій однією корпорацією технології, його прототип знайшли у барі Сан-Франциско, розглянули, зробили огляд і повернули в Google. LG побудувала Nexus 4 на базі Optimus G, проте дизайн запозичили здебільшого від Samsung Galaxy Nexus.

Смартфон Nexus 4 уперше в лінійці Google отримав можливість безпровідної зарядки за допомогою індукційної технології. Що невимовно здивувало IT- оглядачів, вони упевнені, що рано чи пізно усі мобільні пристрої перейдуть на такий вид заряджання. Чому Google і LG вирішили зробити це зараз — не зовсім зрозуміло: річ у тому, що доки безпровідні зарядки страждають повільністю.

З мінусів аналітики також відмічають відсутність підтримки модуля LTE.

Що стосується другої новинки — планшета, то варто сказати, що компанія показала два нові інтернет-планшети — новий Nexus 10, а також оновлений Nexus 7(та той самий, продажі якого 10 днів тому стартували в Росії). Тепер він отримав 32 гігабайти і підтримку мобільних мереж 3G. Відносно оновленого Nexus 7 Google заявила, що компанія випускає 16-гігабайтну версію за 199 доларів і 32-гігабайтну за 249 доларів.

А ось 10-дюймовий Nexus робиться на потужностях Samsung Electronics і має екран з показником щільності в 300 пікселів на дюйм. Це дає дозвіл в 2560х1600 — вище, ніж у останніх iPad. Продажі Nexus 10 стартують з 14 листопада за ціною $399 за версію з 16 гігабайтами і $499 за версію з 32 гігабайтами пам’яті.

Варто відмітити, що такою ціновою політикою Google свідомо і відкрито підтримує і навіть вплутується у війну виробників девайсов з компанією Apple. Правда, поки, судячи з ціни на iPad mini, компанія Стіва Джобса ніяк не реагує на подібну демпінгову стратегію.

Comments are closed.