«Диво-ручку» синхронізували з Evernote

Livescribe спеціалізується на виробництві ручок, які перетворюють аналогові замітки в цифровий вид і записують звук. Нова ручка компанії під назвою Sky отримала Wi — Fi модуль і синхронізацію з Evernote, завдяки чому користуватися їй стало набагато зручніше.

Livescribe продає ручки, які не лише пишуть по паперу, але і записують аудіо, синхронізуючи звукову доріжку разом з текстом, так що користувачі могли почути, що вони говорили тоді як писали якісь рядки. Ідея прекрасна, проте до недавнього часу виконання було не на висоті : до ручок компанії завжди додавалися незграбні застосування.

Щоб синхронізувати аудіо з текстом, доводилося кожного разу підключати ручку до комп’ютера, а управляти замітками і редагувати їх було не дуже зручно(«рідне» застосування від Livescribe було досить кострубатим). З виходом нової ручки Livescribe Sky багато хто з цих проблем зник, стверджує The Verge.

По суті Sky не сильно відрізняється від торішньої версії ручки від Livescribe під назвою Echo. Єдине, але дуже важливе нововведення в Sky — це вбудований модуль Wi — Fi. Компанія відмовилася від незграбного софтвера власної розробки і вирішила синхронізувати ручку з популярним «хмарним» сервісом Evernote(без аккаунта в цьому застосуванні пристрій працювати не буде).

Процес налаштування ручки максимально спрощений: треба підключити пристрій до Wi — Fi і придумати пароль, використовуючи комбінацію з наклейок, що знаходяться на обкладинці спеціального блокнота.

У попередніх версіях ручок від Livescribe користувачеві доводилося вручну синхронізувати замітки, підключаючи пристрій до комп’ютера. Тепер цей процес відбувається автоматично. Замітки синхронізуються з ПК за допомогою з’єднання по Wi — Fi, а текст і аудіо вмить вирушають на сервери Evernote, так що ви можете негайно прочитати, прослухати і відредагувати написане, відкривши замітку за допомогою комп’ютера, смартфону або планшета.

Глава Livescribe Шахраюй Бушар пояснив, чому компанія вирішила використати сторонній сервіс: «Evernote — це потужна, зріла платформа з великою кількістю користувачів. Що важливіше, вона працює на багатьох платформах. Замітки, зроблені за допомогою нової ручки, будуть доступні користувачеві скрізь», — заявив він. За словами Бушара, об’єднання функціональності Livescribe і Evernote дозволить обом компаніям надавати користувачам більше функціональності.

Як відмічає журналіст The Verge, у нової системи є і недоліки. Прослуховувати аудіо через мобільний Evernote незручно, додаток не підтримує відтворення звуку, так що запис відкривається тільки у віконці браузеру.

В цілому, процес створення заміток не змінився. Текст ручка сприймає дуже точно, аудіоролики пишуться без сторонніх звуків. Ручка злегка товстувата, так що спочатку її трохи незручно тримати в руці. Батареї вистачає приблизно на день. На жаль, писати на будь-якому папері як і раніше не можна, ручка працює тільки з блокнотами, випущеними Livescribe(вони досить дорого коштують). «Я швидко звик до ручки, блокноти від Livescribe — ця не занадто-то значна незручність», — стверджує журналіст.

За двохгігабайтну модель Sky доведеться заплатити 169 доларів, за чотирьохгігабайтну — 200, а за восьмигігабайтну — 250(остання йде в комплекті із спеціальним професійним блокнотом). Як би то не було, особливо багато пам’яті ручці ні до чого, адже файли можна відразу переносити на комп’ютер по Wi — Fi. Більше того, кожен користувач безкоштовно отримує 500 мегабайт «хмарного» простору в Evernote.

«Це одна з кращих ручок від Livescribe, вона дозволяє дуже зручно переводити аналогові записи в цифрові», — пише журналіст The Verge, — «Я ненавиджу передруковувати в комп’ютер записані олівцем інтерв’ю. Завдяки Sky мені більше ніколи не доведеться це робити».

Ручка Sky — це не єдине пристосування, що переводить аналогові записи в цифровий вид за допомогою Evernote. Не так давно відомий виробник блокнотів Moleskine запустив в продаж спеціальну серію блокнотів під назвою Evernote Smart Notebook, інформацію з яких можна легко перетворити в цифровий вид за допомогою продукції Apple : iPhone, iPad, або iPod touch

Comments are closed.