Microsoft продала 4 мільйони копій Windows 8 за три дні

Операційна система Windows 8, що вийшла 26 жовтня, розійшлася накладом більше чотирьох мільйонів копій за три дні після надходження у продаж. Про це заявив генеральний директор Microsoft Стів Балмер, виступаючи на конференції BUILD 2012 в Редмонде.

У цю цифру Балмер включив як вже продані екземпляри «вісімки», у тому числі через Інтернет, так і «коробкові» версії, які були відвантажені в магазини. Для порівняння, Apple за чотири дні продала 3 мільйони копій платформи OS X(Mountain Lion), яка вийшла в липні. При цьому «яблучна» ОС поширювалася виключно через онлайн-магазин додатків Mac App Store.

Балмер також заявив, що партнерам-виробникам, що випускають планшети і ПК на базі Windows 8, були надані «десятки мільйонів» ліцензій на нову ОС. При цьому дані про продажі планшета Surfacе, який також поступив в продаж 26 жовтня разом з «вісімкою», глава Microsoft не озвучив.

Windows 8 була анонсована в червні минулого року. Microsoft почала викладати в Інтернет тестові складки «вісімки» з вересня, а 1 серпня 2012-го було оголошено, що операційна система досягла стадії RTM(Release to Manufacturing). Відкриті продажі Windows 8 почалися 26 жовтня. Про те, як купити і встановити «вісімку», можна дізнатися в матеріалі «Вістей.Хайтек».

Російські користувачі можуть купити редакцію «Windows 8 Професійна» за 2190 рублів в магазинах. Отримати ОС можна і іншим способом, замовивши електронний ключ в Інтернеті. В цьому випадку «вісімка» обійдеться в 1290 рублів. Якщо новий ПК на Windows 7 був куплений в період з 2 червня 2012 року по 31 січня 2013-го, то апгрейд до Windows 8 можна провести за 469 рублів. Пільгові ціни діють до 31 січня, після чого Microsoft має намір зробити Windows 8 істотно дорожче.

Comments are closed.