Вихід нової iTunes відклали на місяць

Apple перенесла дату випуску нової версії iTunes — програми для систематизації медиатеки, оновлення і синхронізації «яблучних» пристроїв. Наступна, 11-а версія iTunes вийде до кінця листопада. Раніше компанія обіцяла відновити програму в жовтні.

«Нова iTunes зайняла у нас більше часу, ніж очікувалося, і ми хочемо почекати ще трохи, щоб зробити її як належить», — заявив прес-секретар Apple Том Ноймейер. Він відмовився уточнювати, чи пов’язана затримка із звільненням Скотта Форстолла, який очолював відділ по розробці операційної системи iOS.

Проте варто врахувати, що на Форстолле лежала відповідальність виключно за iOS, а за iTunes відповідає інший віце-президент, Еді Кью. З іншого боку, саме із-за недоробок «Карт» в останньому оновленні iOS 6 гендиректорові Apple Тіму Куку довелося вибачатися особисто. Не виключено, що цього разу компанія вирішила підійти до релизу iTunes 11 з усією уважністю, пише AllThingsD.

11-а версія iTunes для iPhone і iPad вийшла 19 вересня, разом з новою операційною системою iOS 6. Основними нововведеннями в «настільній» iTunes стануть практично повний редизайн і спрощений інтерфейс(зокрема, зникне панель ліворуч). Велике місце у верхній частині екрану відведене «каруселі», що рекламує нові фільми і музику. Під нею будуть розташовані іконки, що просувають популярний контент.

Крім того, в iTunes 11 з’явиться цілком перероблений MiniPlayer з пошуковим рядком, зникне соцсеть Ping(її місце займе щільніша інтеграція з Facebook), додадуться нові можливості роботи з iCloud, а створення плей-листов буде значно спрощено.

Comments are closed.